Samen veilig fietsen

4 tips voor het aankopen van een 4Wieler

Staat u op het punt om een 4Wieler aan te schaffen? Dan is het goed om u van tevoren goed voor te bereiden op een aantal zaken. Lees daarom onze 4 tips voor de aankoop van een 4Wieler.

1. Denk na over stalling en ruimte in en rondom uw huis

De meeste 4Wielers kunt u goed kwijt in en rondom ieder huis, maar het is zeker verstandig om hier van tevoren goed naar te kijken. Past de 4Wieler bijvoorbeeld goed door de deur? De meeste vierwielfietsen kunnen gemakkelijk door een deur, maar hou er rekening mee dat sommige modellen, zoals de duofiets, wat breder zijn. Past die niet goed door de deur, dan kunt u beter overwegen om de fiets op een andere plek te stallen. Bij voorkeur een overdekte, niet vochtige ruimte. Hierdoor is de kans dat er schade ontstaat een stuk kleiner. Ga dus goed na over welke stallingsruimte u beschikt. Heeft u de ideale 4Wieler online of in de winkel gezien? Vraag dan naar de afmetingen en controleer deze afmetingen met de ruimte bij u thuis.

2. Welke afstanden wilt u gaan afleggen?

Bedenk voorafgaand aan uw aankoop hoeveel en hoe vaak u de 4Wieler wilt gaan gebruiken. Wilt u er lange afstanden mee overbruggen? Of wilt u de fiets juist gebruiken voor kortere afstanden, bijvoorbeeld naar de supermarkt of de brievenbus. De reden dat u hier rekening mee moet houden is de capaciteit van de accu. Voor korte afstanden kunt u een kleinere, goedkopere accu aanschaffen dan voor lange afstanden. Het is ook mogelijk om de accu onderweg te verwisselen. Lees meer over de accu’s in ons artikel “De accu van een 4Wieler“.

3. Hoe hoog is uw budget?

Wanneer u van tevoren weet hoeveel geld u kunt en wilt besteden aan een 4Wieler kunt u veel doeltreffender op zoek naar de fiets die helemaal bij u past. Een vierwieler is een investering die het waard is. Een investering in meer mobiliteit, gezondheid en veiligheid. Uiteraard kost dat geld. Er zijn verschillende 4Wielers in verschillende prijsklassen. Daarnaast is het ook mogelijk een tweedehands vierwieler te kopen. Heeft u de fiets nodig voor eigen zorg? Dan kunt u mogelijk gebruik maken van het PGB (Persoons Gebonden Budget).

4. Test de 4Wieler goed uit

Een vierwieler fietst niet hetzelfde als de veelvoorkomende tweewieler. Maak dus voor de aankoop een vrijblijvende proefrit, bij ons in Leiden, of gemakkelijk bij u thuis. Bij ons is de proefrit zelf verplicht, omdat wij graag willen dat u veilig de weg op gaat. U hebt tijd nodig om de fiets te leren te vertrouwen. Lees hier hoe een proefrit bij 4Wieler in zijn werk gaat.

Heeft u nog vragen of heeft u interesse in een vierwieler en wilt u een proefrit aanvragen? Neem dan vrijblijvend contact op via het contactformulier, door een e-mail te sturen naar info@4wieler.nl of te bellen naar 088 444 0000

Meer berichten

De ideale Combinatie van Fietsen en Wandelen in 1 fiets

De ideale Combinatie van Fietsen en Wandelen in 1 fiets

Het is lente, de vogeltjes fluiten, de zon straalt op je gezicht en jij gaat lekker boodschappen halen. Echter, er is één probleem: je bent niet meer zo mobiel als vroeger. Veel ouderen doen niet meer de gebruikelijke dingen die ze voorheen wel deden simpelweg omdat...

Prachtige fietstocht door Leiden

Prachtige fietstocht door Leiden

Ontdek de verborgen parels en historische schatten van Leiden en omgeving met deze unieke fietstocht die start vanaf het kloppende hart van de stad, Leiden Centraal Station. Een leuke fietstocht waarbij je niet alleen de levendige stad verkent, maar ook de serene...

Nieuwsgierig geworden?
Boek een gratis proefrit!