Samen veilig fietsen

Prachtige fietstocht door Leiden

Ontdek de verborgen parels en historische schatten van Leiden en omgeving met deze unieke fietstocht die start vanaf het kloppende hart van de stad, Leiden Centraal Station.

Een leuke fietstocht waarbij je niet alleen de levendige stad verkent, maar ook de serene natuur en fascinerende attracties in de omliggende gebieden.

Deze tocht is een uitnodiging om te verdwalen in de rijke geschiedenis, adembenemende landschappen en de intrigerende wetenschap die deze regio te bieden heeft. Stap op je fiets en laat je leiden door een route die elke hoek van Leiden’s erfgoed en zijn prachtige omgeving onthult, terwijl je geniet van lokale lekkernijen en de frisse, zilte lucht langs de kust.

De fietsroute

 1. Start bij Leiden Centraal Station: Begin de prachtige fietstocht door Leiden bij het bruisende Leiden Centraal. Voel de energie van de stad en bereid je voor op een reis vol ontdekkingen. Als je nog laatste benodigdheden moet inslaan, zijn er genoeg winkels in en rond het station.
 2. Verken de historische binnenstad: Fiets de binnenstad in en laat je overweldigen door de rijke geschiedenis. Elk gebouw, elke steen heeft een verhaal. Neem de tijd om door de straten te dwalen, misschien zelfs even af te stappen en een koffie te drinken op een van de vele terrassen.
 3. Bezoek de Hortus Botanicus: In de Hortus Botanicus kun je niet alleen genieten van exotische planten, maar ook even tot rust komen. Misschien wil je hier een rondleiding volgen of gewoon zelf op ontdekking gaan.
 4. Fiets door Oegstgeest: Deze rit door Oegstgeest is een moment van kalmte, met groene lanen en statige huizen. Overweeg een korte stop bij een lokaal café voor een verfrissend drankje.
 5. Ontdek het Corpus Museum: Het Corpus Museum is niet alleen educatief maar ook een unieke ervaring. Als je tijd hebt, is dit een stop die je echt moet overwegen. Het is een fascinerende reis door het menselijk lichaam.
 6. Optioneel: Bezoek Duinrell: Duinrell biedt plezier voor iedereen, of je nu van adrenaline houdt of gewoon wilt genieten van de sfeervolle omgeving. Het kan een welkome afwisseling zijn van de rustige fietsroutes.
 7. Katwijk aan Zee: In Katwijk aan Zee kun je de zilte zeelucht inademen en even ontspannen aan het strand. Het is de perfecte plek om te genieten van een lunch of snack met uitzicht op de golven.
 8. Het Strandpad: Dit deel van de route is een ware traktatie voor de zintuigen met het geluid van de zee en het uitzicht op de horizon. Voel de wind in je haren terwijl je langs de kustlijn fietst.
 9. Noordwijk en Space Expo: Noordwijk verwelkomt je met open armen. Als je geïnteresseerd bent in sterrenkunde of wetenschap, is de Space Expo een must-see. Het geeft een nieuw perspectief op onze plaats in het universum.
 10. Op naar de Keukenhof: Fiets door de betoverende bloembollenvelden naar de Keukenhof, een wereldberoemde tuin die een explosie van kleuren en geuren biedt in het voorjaar.
 11. Verken Lisse en Warmond: Deze schilderachtige plaatsjes zijn het toonbeeld van de Nederlandse charme. Neem de tijd om door Lisse te fietsen, misschien een lokale lekkernij te proeven, en geniet van de gemoedelijke sfeer in Warmond.
 12. Kagerplassen: Dit waterrijke gebied is ideaal voor een moment van bezinning. De rustige omgeving, het kabbelende water en de voorbijgaande boten bieden een perfecte achtergrond voor wat ontspanning.
 13. Leidse Hout: Dit park is een groene oase aan de rand van de stad. Het is een ideale plek voor een laatste stop voordat je terugkeert naar de stedelijke drukte. Misschien zie je zelfs enkele lokale dieren of geniet je van een concert in het openluchttheater als je geluk hebt.
 14. Terugkeer naar Leiden: Als je terugkomt in Leiden, sluit je de prachtige fietstocht door leiden af met een bezoek aan Molen de Valk en de Pieterskerk. Deze iconen van de stad bieden een laatste blik op de rijke geschiedenis en cultuur van Leiden voordat je je tocht beëindigt bij het station.

Heb je recent een prachtige fietstocht gemaakt met de 4Wielfiets of heeft u vragen over de 4Wielfiets? Neem contact met ons op.

 

Meer berichten

De ideale Combinatie van Fietsen en Wandelen in 1 fiets

De ideale Combinatie van Fietsen en Wandelen in 1 fiets

Het is lente, de vogeltjes fluiten, de zon straalt op je gezicht en jij gaat lekker boodschappen halen. Echter, er is één probleem: je bent niet meer zo mobiel als vroeger. Veel ouderen doen niet meer de gebruikelijke dingen die ze voorheen wel deden simpelweg omdat...

De ultieme lente picknick

De ultieme lente picknick

Het is weer warm weer, je ruikt de geur van vers bereide lekkernijen, je hoort het geluid van lachende stemmen en je ziet een mooie blauwe lucht, terwijl je geniet van de natuur in de lente. Wat zou hier nog bij ontbreken? Natuurlijk een heerlijke picknick! Wij helpen...

Nieuwsgierig geworden?
Boek een gratis proefrit!