Samen veilig fietsen

De accu van een 4Wieler

Heeft u een elektrische 4Wieler of bent u van plan een elektrische 4Wieler aan te schaffen? Dan heeft de accu van deze fiets een grote invloed op de afstand die u op een lading ondersteund af kunt leggen. Grotere accu’s komen een stuk verder dan de kleinere, goedkopere variant. In dit artikel vertellen we u meer over de verschillende accu’s en hoe u de capaciteit zo goed mogelijk kunt benutten.

De verschillende formaten accu’s

De elektrische 4Wieler is beschikbaar met 3 verschillende formaten accu’s van 13, 17 en 20 ampère uur.

✅ 13 ampère uur kunt u ongeveer 60 kilometer rijden
✅ 17 ampère uur kunt u ongeveer 75 kilometer rijden
✅ 20 ampère uur kunt u ongeveer 90 kilometer rijden

De exacte afstand die u kunt rijden hangt natuurlijk altijd af van verschillende factoren zoals hoe hard en of u mee trapt, of de banden goed zijn opgepompt en of het hard waait. Het is altijd mogelijk een tweede accu aan te schaffen voor extra kilometers. De accu is gemakkelijk mee te nemen en te verwisselen.

Invloeden op de afstand die u kunt afleggen

Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de afstand die u kunt afleggen met uw elektrische 4Wieler:

  • Als eerste is de afstand die u kunt fietsen afhankelijk van hoe hard u zelf mee trapt en of u de wegrijhulp volledig gebruikt. Hoe meer u zelf doet, hoe verder de accu u brengt.
  • Behalve uw eigen inspanning heeft ook het wegdek een invloed op de actieradius. Zo heeft u op een grindpad meer weerstand en moet de fiets harder werken om vooruit te gaan. Een mooi glad geasfalteerd wegdek is het beste.
  • Rijdt u in bergachtig gebied? Dan kan dat een negatieve invloed hebben omdat u en de fiets een stuk harder moeten trappen om omhoog te komen.

Hoe komt u zo ver mogelijk met uw 4Wieler?

Gelukkig kunt u zelf een aantal dingen doen om zo ver mogelijk te kunnen fietsen:

  • Zorg ervoor dat uw banden goed zijn opgepompt. Met harde banden komt u, doordat u minder wrijving met het wegdek heeft, een heel stuk verder.
  • Haal de accu van de fiets wanneer u deze niet gebruikt. De fiets gebruikt, ook als deze is uitgeschakeld, een klein beetje elektriciteit.
  • Bewaar de accu op een droge, niet al te koude ruimte.
  • Laad de accu tijdig op, dn zorgt u ervoor dat de accu niet beschadigd raakt door diepteontlading.
  • Haal de accu van de oplader als deze volledig opgeladen is.
  • Schakel bij het fietsen op tijd, ook als u stilstaat. Als u weg probeert te rijden in een hoge versnelling, kost dit meer moeite dan in de eerste versnelling.

Heeft u nog vragen of heeft u interesse in een elektrische vierwieler en wilt u een proefrit aanvragen? Neem dan vrijblijvend contact op via het contactformulier, door een e-mail te sturen naar info@4wieler.nl of te bellen naar 088 444 0000.

Meer berichten

De ideale Combinatie van Fietsen en Wandelen in 1 fiets

De ideale Combinatie van Fietsen en Wandelen in 1 fiets

Het is lente, de vogeltjes fluiten, de zon straalt op je gezicht en jij gaat lekker boodschappen halen. Echter, er is één probleem: je bent niet meer zo mobiel als vroeger. Veel ouderen doen niet meer de gebruikelijke dingen die ze voorheen wel deden simpelweg omdat...

Prachtige fietstocht door Leiden

Prachtige fietstocht door Leiden

Ontdek de verborgen parels en historische schatten van Leiden en omgeving met deze unieke fietstocht die start vanaf het kloppende hart van de stad, Leiden Centraal Station. Een leuke fietstocht waarbij je niet alleen de levendige stad verkent, maar ook de serene...

Nieuwsgierig geworden?
Boek een gratis proefrit!