Samen veilig fietsen

Een elektrische vierwieler: de veilige e-bike

Een elektrische vierwieler: de veilige e-bike

In principe rijden alle vierwielers zo licht dat trapondersteuning vaak niet nodig is. Mocht u toch kiezen voor een elektrische vierwieler hebben wij goed nieuws: alle vierwielers kunnen worden voorzien van elektrische trapondersteuning, ook vierwielers die al eerder zijn aangeschaft. Dus heeft u al een 4Wieler en wilt u hier trapondersteuning aan toevoegen? Geen probleem! Neem vrijblijvend contact op via ons contactformulier, door te bellen 088 444 0000 naar of een mailtje te sturen naar info@4wieler.nl.

Naast de ondersteuning die de motor biedt tijdens het fietsen heeft de elektrische 4Wieler ook een wegrijhulp. Met de wegrijhulp rijdt de fiets uit zichzelf en is trappen dus niet meer nodig. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als u een hellingproef moet doen of even uit wilt rusten. De wegrijhulp zit standaard bij een elektrische 4Wieler inbegrepen.

✅ Nog makkelijker veilig fietsplezier
✅ Wegrijhulp voor hellingen en rustmomenten
✅ Niet zwaarder trappen als de motor uit staat
✅ Ook mogelijk op oudere 4Wielers

De elektromotor van een elektrische vierwieler

De elektrische vierwieler is uitgerust met een 36 volt en 250 watt middenmoter met 10 ondersteuningsstanden. Deze motor zit gemonteerd in het midden van de fiets en drijft het tandwiel aan waardoor het trappen daadwerkelijk lichter wordt. Dit is anders dan een traditionele wiel- of naafmotor die de fiets voor duwt of -trekt. Hierdoor maakt de motor het trappen ook niet zwaarder wanneer hij is uitgeschakeld. Doordat de motor een hoog koppel heeft van 80 newtonmeter levert hij ook veel kracht op bij een lage trapsnelheid. Dit is dus perfect voor iedere situatie.

Hoe ver kom ik met een elektrische vierwieler?

De fiets kan worden geleverd met een accu van 13, 17 en 20 ampère uur. Met een accu van 13 ampère uur kunt u ongeveer 60 km rijden. Een 17 ampère uur accu zorgt voor 75 km en 20 ampère uur voor 90 km. Dit hangt natuurlijk altijd af van verschillende factoren zoals hoe hard en of u mee trapt, of de banden goed zijn opgepompt en of het hard waait. Het is altijd mogelijk een tweede accu aan te schaffen voor extra kilometers. De accu is gemakkelijk mee te nemen en te verwisselen.

Uw huidige vierwieler elektrisch ondersteunen

Voor het aanpassen van uw 4Wieler naar een elektrische vierwieler kunt u het beste contact met ons opnemen. Wij kijken naar uw fiets, kijken wat de mogelijkheden voor u zijn en maken dan een vrijblijvende offerte op maat.

Probeer hem gratis uit!

Benieuwd of de elektrische vierwieler iets voor u is? Maak een gratis proefrit in ons Innovatie en Expertise centrum in Leiden. Is het voor u niet mogelijk om langs te komen? Een proefrit op locatie is ook altijd een optie. Hier wordt wel een meerprijs voor gerekend die u terugkrijgt bij de aankoop. Neem vrijblijvend contact op om een afspraak te maken via ons contactformulier, door te bellen 088 444 0000 naar of een mailtje te sturen naar info@4wieler.nl.

Wilt u weten hoe een proefrit in zijn werk gaat? U leest er meer over in ons artikel “Hoe werkt een proefrit op een vierwieler?“.

Meer berichten

De ideale Combinatie van Fietsen en Wandelen in 1 fiets

De ideale Combinatie van Fietsen en Wandelen in 1 fiets

Het is lente, de vogeltjes fluiten, de zon straalt op je gezicht en jij gaat lekker boodschappen halen. Echter, er is één probleem: je bent niet meer zo mobiel als vroeger. Veel ouderen doen niet meer de gebruikelijke dingen die ze voorheen wel deden simpelweg omdat...

Prachtige fietstocht door Leiden

Prachtige fietstocht door Leiden

Ontdek de verborgen parels en historische schatten van Leiden en omgeving met deze unieke fietstocht die start vanaf het kloppende hart van de stad, Leiden Centraal Station. Een leuke fietstocht waarbij je niet alleen de levendige stad verkent, maar ook de serene...

Nieuwsgierig geworden?
Boek een gratis proefrit!