WMO en PGB (Persoons Gebonden Budget)

PGB staat voor een Persoons Gebonden Budget. Een PGB is een geldbedrag waarmee mensen met of zonder beperking hun eigen zorg kunnen inkopen. Met de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) kunnen mensen die begeleiding en ondersteuning nodig hebben, zoals huishoudelijke hulp, dagbesteding of bepaalde voorzieningen en hulpmiddelen vergoed krijgen.

Wat moet ik doen om hiervoor in aanmerking te komen?

Als eerste een afspraak maken voor een proefrit op de 4Wielfiets zodat u zeker weet dat dit de fiets is die voor u het best geschikt is. We sturen u voordat de proefrit gaat plaatsvinden altijd een offerte voor de 4Wielfiets met een prijsoverzicht als voorbeeld. Na de geslaagde proefrit bespreken we mogelijke aanpassingen van dat prijsoverzicht op basis van de opties die u nodig heeft. Het kan wel zo zijn dat u bepaalde door de Gemeente als niet noodzakelijk geachte opties zelf moet betalen. U kunt uw arts of therapeut vragen om een verklaring ter onderbouwing van uw aanvraag. Hierna maakt u een afspraak bij het WMO loket van uw Gemeente. Het kan verstandig zijn iemand mee te nemen die u kan helpen bij uw aanvraag.

In het reguliere aanbod van de WMO komt de 4Wielfiets niet voor. U zult dus met de offerte, de verklaring van uw behandelaar en eventuele meegenomen hulp zoveel mogelijk argumenten moeten aandragen om uw aanvraag te ondersteunen. Misschien gaat het gemakkelijk maar bereidt u zich erop voor dat u vasthoudend en overtuigend moet zijn. U wilt geen scootmobiel of driewieler maar u heeft zich uitgebreid georiënteerd en een keuze voor de 4Wielfiets gemaakt. De Gemeente kent de 4Wielfiets zeer waarschijnlijk niet maar ze kunnen met ons contact opnemen bij vragen. Eventueel kunnen ze met ons een contract afsluiten. Dat is meer werk dan bij een hulpmiddel uit het assortiment dat u bij Zorgwinkels zoals MediPoint e.d. aantreft omdat de 4Wielfiets niet voorkomt in het reguliere aanbod via de WMO en alles in aparte afspraken met ons geregeld moet worden. Als men bij de Gemeente ervoor kiest om u behulpzaam te zijn bij de aanschaf van een 4Wielfiets, dan zal dat meestal gaan in de vorm van een PGB. Er wordt gekeken of u in aanmerking komt en er wordt op basis van de offerte bepaald welk bedrag als PGB beschikbaar kan komen. Het kan zijn dat bepaalde zaken als niet noodzakelijk worden aangemerkt, als u die toch wilt, dan zult u daar zelf voor moeten betalen. Als alles rond is dan krijgt u de beschikking over het budget en moet u de fiets bij 4Wieler bestellen en volgens de afgesproken condities ook betalen. U bent in dit geval dan dus wel eigenaar van de fiets. Als er daarna iets met de fiets aan de hand zou zijn moet u met 4Wieler contact opnemen en het zelf afhandelen. U hoeft daar niet voor terug te schrikken omdat een 4Wieler tenslotte ook gewoon een fiets is met fietsonderdelen waar elke fietsenmaker bekend mee is. Versnellingen of kettingen afstellen, kabels en banden repareren: allemaal zaken die u misschien door iemand uit uw omgeving of anders zeker door uw plaatselijke fietsenmaker kan laten doen. Misschien heeft de Gemeente u zelfs een bedrag voor onderhoud toegekend en kunt u daar zelf een onderhoudscontract voor de fiets met ons mee afsluiten. Informatie daarover vindt u ook op deze website, we sturen u het ook toe bij een offerte en bespreken het na afloop van de geslaagde proefrit. We raden aan zo’n contract af te sluiten zodat u er zeker van kunt zijn dat de fiets altijd operationeel voor u is om er de leuke en veilige fietstochten mee te maken waarvoor u hem heeft aangeschaft.

Heeft u vragen? Vul het contactformulier in, bel 4Wieler via 088 444 00 00 of stuur een e-mail naar info@4wieler.nl.

Meer berichten

Een driewieler of vierwieler?

Een driewieler of vierwieler?

Bent u op zoek naar een stabiele fiets en twijfelt u tussen een driewieler of een vierwieler? Lees hier over de verschillen zodat u de beste keuze kunt maken!

De accu van een 4Wieler

De accu van een 4Wieler

Heeft u een elektrische 4Wieler of bent u van plan een elektrische 4Wieler aan te schaffen? Dan heeft de accu van deze fiets een grote invloed op de afstand die u op een lading ondersteund af kunt leggen. Grotere accu's komen een stuk verder dan de kleinere,...

Nieuwsgierig geworden?
Boek een gratis proefrit!