Samen veilig fietsen

Vijf Leefregels voor Ouderen

 

Bij 4Wielfiets staan we voor het veilig in beweging blijven. Daarom hebben we als een campagne route na 66 jaar bedacht. Dit staat volledig in het kader van bewust gezond ouder worden en het hanteren van een gezonde levensstijl, ook nadat je 66 jaar oud bent. Om u hierbij te helpen hebben we vijf leefregels samengesteld om ouderen te helpen een actief en vervuld leven te hanteren.

 

Laten we er meteen in duiken.

 

Gezond ouder worden begint met juiste voeding.

 

Voeding vormt de basis van een gezonde levensstijl, vooral naarmate we ouder worden. Diëtist Ukie Harkema adviseert een gevarieerd dieet, rijk aan vezels, groenten, fruit en magere eiwitten. Het vermijden van overmatige inname van suiker en zout is ook van vitaal belang. Onthoud: een goed gevoed lichaam is een veerkrachtig lichaam.

 

Blijf in beweging en geniet van het leven.

 

Regelmatige lichaamsbeweging is de sleutel tot het behoud van een goede gezondheid op oudere leeftijd. Beweegdeskundige Céline Jansen benadrukt het belang van activiteit in welke vorm dan ook, of het nu gaat om wandelen in de natuur, tuinieren, zwemmen of er lekker op uit gaan met de 4Wielfiets.

Beweging is essentieel in het behouden van sterke spieren en sterke botten. Wat op zijn beurt weer grote invloed heeft op: postuur, soepele beweging, zelfstandigheid en op de ontwikkeling van geestelijke ziektes.

Onderzoek dus de opties om het dagelijkse bewegen bij te houden. Of dit nou zwemmen, tuinieren, een rondje lopen, de boodschappen doen of een rondje fietsen mag zijn. Lichamelijke beweging is essentieel.

 

Houd je geest scherp.

 

Een scherpe geest is net zo belangrijk als een gezond lichaam. Blijf nieuwsgierig, blijf leren en blijf sociaal betrokken. Neem deel aan mentaal uitdagende activiteiten zoals puzzels oplossen, nieuwe vaardigheden leren of deelnemen aan lokale gemeenschapsinitiatieven. Een van de voorbeelden die wij geven aan onze 4WielFietsers is het regelmatig opzoeken van nieuwe fietsroutes.

Een nieuwe omgeving vraagt focus, aandachtigheid en de oefening van herkenning. Dit zorgt ervoor dat tijdens het fietsen en dus tijdens het bewegen ook uw geest scherp blijft. Dit kan bijvoorbeeld ook worden toegepast op lange wandelingen of dagjes uit.

En vergeet niet: een goede nachtrust is de beste brandstof voor de geest.

 

Streven naar een gezond gewicht.

 

Een gezond gewicht is cruciaal voor het voorkomen van gezondheidsproblemen op latere leeftijd. Een gebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging zijn de sleutel tot het behoud van een gezond BMI. Overgewicht kan leiden tot een scala aan gezondheidsproblemen, dus zorg ervoor dat je in een gezond bereik blijft. Dit gaat ook gepaard met het blijven bewegen, door te blijven bewegen verbrand je veel calorieën blijf je lekker fit.

 

Zorg voor jezelf en zoek tijdig medische hulp.

 

Last but not least: wees proactief in het zorgen voor je gezondheid. Zoek tijdig medische hulp bij veranderingen in je gezondheid. Regelmatige gezondheidscontroles, vaccinaties en het opvolgen van medisch advies kunnen een groot verschil maken in het behoud van een actieve en gezonde levensstijl.

Door deze vijf leefregels te omarmen, kunnen ouderen niet alleen hun gezondheid verbeteren, maar ook hun levenskwaliteit verhogen en ten volle genieten van hun goede oude jaren. Stap samen met ons op de route na 66 jaar en laten we allemaal gezond blijven!

 

Heeft u vragen over de 4Wielfiets of over de 5 leefregels? Neem dan contact met ons op.

Meer berichten

De ideale Combinatie van Fietsen en Wandelen in 1 fiets

De ideale Combinatie van Fietsen en Wandelen in 1 fiets

Het is lente, de vogeltjes fluiten, de zon straalt op je gezicht en jij gaat lekker boodschappen halen. Echter, er is één probleem: je bent niet meer zo mobiel als vroeger. Veel ouderen doen niet meer de gebruikelijke dingen die ze voorheen wel deden simpelweg omdat...

Prachtige fietstocht door Leiden

Prachtige fietstocht door Leiden

Ontdek de verborgen parels en historische schatten van Leiden en omgeving met deze unieke fietstocht die start vanaf het kloppende hart van de stad, Leiden Centraal Station. Een leuke fietstocht waarbij je niet alleen de levendige stad verkent, maar ook de serene...

Nieuwsgierig geworden?
Boek een gratis proefrit!