Samen veilig fietsen

Het 4wielfiets verhaal.

De oprichting van een bedrijf is zelden een impulsieve beslissing, al helemaal niet wanneer het gaat om het starten van een fiets onderneming. Achter 4WielFiets schuilt dan ook een bijzonder verhaal. Vandaag nemen we de tijd om dieper in te gaan op de WAAROM van 4WielFiets, hoe we hier zijn beland, en wat het doel is van onze dagelijkse inzet.

 

Vaak schuilen achter ondernemingen verhalen die dieper gaan dan het simpelweg aanbieden van producten of diensten. Zo ook bij 4WielFiets, waar het avontuur begon als een persoonlijke zoektocht naar een geschikte fiets voor de ouders van de oprichter. Een zoektocht gedreven door de behoefte om een oplossing te vinden voor de uitdagingen waarmee zij werden geconfronteerd.

 

Waarom 4WielFiets de klanten ECHT begrijpt:

 

Het verhaal achter 4WielFiets is persoonlijker dan dat van vele andere ondernemingen. Het ontstond rondom het ziek worden van de ouders van Robert (eigenaar 4WielFiets). 

 

“Mijn vader kampte met dementie en zoals dat gebeurt werd mijn moeder ook een jaartje ouder, waardoor het gezamenlijke fietsen tot stilstand kwam. Zoals veel artikelen zullen aanwijzen is beweging enorm belangrijk voor het behoud van je gezondheid op een latere leeftijd. En dit merkte wij als kinderen ook aan onze ouders.”

 

Er miste opeens een dagelijks uitje dat voor hen van onschatbare waarde was. En toen ze gedwongen werden om thuis te blijven, realiseerde ik me dat er een oplossing moest zijn om hen weer samen te laten fietsen. Uiteindelijk willen we allemaal het beste voor onze ouders…”           

  

 

Elk bedrijf geeft aan dat zij de problemen van hun klanten ECHT begrijpen, daar is bij 4WielFiets in ieder geval geen woord van gelogen

 

Zoals u zelf al heeft kunnen merken is de zoektocht naar de juiste fiets een langdurig en tijdsintensieve opgave. Robert ervaarde hetzelfde probleem. Van Amerikaanse sites waar de grootse bouwwerken werden aangeraden en waar sommige fietsen zelfs daken hadden, tot de 3wielfiets: Wat in deze situatie geen optie was. Zoals onze trouwe lezers weten neemt een 3wielfiets namelijk het valrisico niet geheel weg. 

 

En dus bleef er 1 optie over: De 4Wieler.

 

Enthousiasme en overname:

 

Hoewel de overname van dit prachtige bedrijf aanvankelijk niet in de plannen van Robert stonden, werd zijn enthousiasme aangewakkerd door het plezier dat zijn ouders met de fiets hadden.

 

“Mijn vader mag dan nu al een tijdje overleden zijn, maar mijn moeder rijdt op haar 93e nog steeds rond op een 4WielFiets. De quattro solo om precies te zijn. 

 

Ik was verbaasd over het feit dat zij echt dagelijks eropuit gingen en de dingen die ze gewend waren weer gingen doen: naar het parkje waar ze dan gingen picknicken of in ieder geval restaurantje waar ze gingen lunchen. Ze kleden ze zich ook echt aan, ze genoten echt, het was één en al plezier. En dat zag de omgeving ook. Ze kregen ook heel veel leuke reacties van mensen aan de kant die stonden te klappen of zelfs te zwaaien. Het leek wel of m’n ouders in 1 klap 15 jaar jonger waren.”

 

Veiligheid EN plezier!

 

Wat in onze klantgesprekken opvalt is dat naarmate de jaren door tikken en ouderen minder mobiel worden, ze in een negatieve sfeer komen te zitten. Het kan niet meer, dit lukt niet, dat lukt niet. Maar niks is minder waar. 

 

“De reden dat ik toen der tijd (nu zo’n 8 jaar geleden) 4wielfiets heb overgenomen is om de ouderen de positiviteit gewoon weer in het leven terug te geven en ze te inspireren. Dat ze weer dingen gaan doen en dingen gaan meemaken. Ze hebben weer dingen te vertellen. De kleinkinderen komen wel op bezoek, die vinden het niet meer saai, want opa heeft wat meegemaakt, die heeft verhalen. Hij gaat weer naar zijn visvrienden, ze gaan weer praatjes maken of biljarten en oma gaat weer boodschappen doen en de winkel in. Met deze fiets kan je tot je 100e blijven fietsen!” 

 

Benieuwd naar de vrijheid en het plezier dat de 4WielFiets kan brengen? Ervaar het zelf! Maak snel een afspraak voor een proefrit en ontdek hoe veilig, comfortabel en plezierig fietsen op oudere leeftijd kan zijn. Neem vandaag nog contact met ons op en boek uw proefrit!

Meer berichten

De ideale Combinatie van Fietsen en Wandelen in 1 fiets

De ideale Combinatie van Fietsen en Wandelen in 1 fiets

Het is lente, de vogeltjes fluiten, de zon straalt op je gezicht en jij gaat lekker boodschappen halen. Echter, er is één probleem: je bent niet meer zo mobiel als vroeger. Veel ouderen doen niet meer de gebruikelijke dingen die ze voorheen wel deden simpelweg omdat...

Prachtige fietstocht door Leiden

Prachtige fietstocht door Leiden

Ontdek de verborgen parels en historische schatten van Leiden en omgeving met deze unieke fietstocht die start vanaf het kloppende hart van de stad, Leiden Centraal Station. Een leuke fietstocht waarbij je niet alleen de levendige stad verkent, maar ook de serene...

Nieuwsgierig geworden?
Boek een gratis proefrit!