Samen veilig fietsen

Waarom een Parkinson’s maand?

 

Bewegen of Fietsen met Parkinson’s? ONMOGELIJK.

Dat is een zin die we helaas maar al te vaak horen…

Parkinson is een ingrijpende neurologische aandoening die het centrale zenuwstelsel aantast. Deze ziekte, voortkomend uit een afname van dopamineproductie, heeft velen symptomen. Variërend van trillingen en stijfheid tot problemen met balans en coördinatie. Hoewel Parkinson vaak geassocieerd wordt met ouderdom, kan het op elke leeftijd voorkomen en heeft het een groot impact op het dagelijks leven van velen. Personen met Parkinson’s denken dan ook vaak dat bewegen niet meer kan, laat staan fietsen met parkinson’s…

Maar het kan juist WEL!

 

Waarom Focussen We Ons op Parkinson?

We kwamen er bij toeval achter dat er veel gebruikers van de 4Wielfiets parkinson hebben. Daarom zijn wij Bij 4wielfiets betrokken bij het ondersteunen van mensen met Parkinson. Deze betrokkenheid is van uiterst belang, omdat wij vinden dat iedereen recht heeft op een leven vol mobiliteit en zelfstandigheid, ongeacht hun gezondheidstoestand.

We zijn ons daarom dus ook bewust van de mobiliteitsbeperkingen waarmee mensen met parkinson worden geconfronteerd in het dagelijks leven. Eenvoudige dagelijkse taken, zoals lopen en fietsen, kunnen voor personen met parkinson’s al een enorme uitdaging vormen vanwege symptomen zoals stijfheid en trillingen. Traditionele fietsen bieden vaak niet de stabiliteit en veiligheid die nodig zijn voor mensen met Parkinson. Dit resulteert vaak in het feit dat ze zich daardoor onzeker en beperkt voelen in hun bewegingsvrijheid.

Onze focus op parkinson komt voort uit een motivatie om oplossingen te bieden voor de specifieke mobiliteitsuitdagingen. We hebben ons gericht op het ontwikkelen van oplossingen die maximale stabiliteit en veiligheid bieden. Dit doen we zodat mensen met onder andere Parkinson kunnen profiteren van de voordelen van onze speciaal ontworpen fietsen. En hierdoor weer kunnen bewegen, vrijheid kunnen ervaren en de buiten lucht kunnen opzoeken. 

Onze fietsen zijn zo ontworpen dat ze, door slimme keuzes in ontwerp en het gebruik van hoogwaardige materialen, perfect zijn voor mensen met mobiliteitsproblemen en elke behoefte kunnen tackelen.

Ik ervaar helaas vaak te dat mensen ECHT denken dat het niet meer kan.. en ze sluiten zichzelf dan vaak ook helemaal af van het idee van beweging en vrijheid. Terwijl er genoeg manieren of oplossingen zijn om dit wel te kunnen, daar is de 4WielFiets ook een voorbeeld van. – Robert van Hees – Eigenaar 4WielFiets.

 

Ontworpen voor stabiliteit en veiligheid

Het ontwerp van onze fietsen is gericht op het bieden van maximale stabiliteit en veiligheid, zelfs voor mensen met Parkinson’s of beperkte mobiliteit en balansproblemen en die moeite hebben met andere bewegelijke taken. Hierdoor kunnen zij vol vertrouwen deelnemen aan activiteiten buitenshuis, zo behoud je zelfstandigheid en kan je weer actief genieten van de vrijheid van beweging die zo essentieel.

Daarnaast geloven we sterk in de positieve effecten van lichaamsbeweging op de symptomen van Parkinson. Door regelmatige fysieke activiteit kunnen spierkracht, balans en flexibiliteit verbeteren, terwijl ook de algehele stemming en welzijn positief worden beïnvloed. Met onze fietsen moedigen we mensen met Parkinson aan om actief te blijven en te profiteren van deze gezondheidsvoordelen.

Onze betrokkenheid bij Parkinson gaat verder dan alleen het verkopen van een product. We streven naar het creëren van awareness en het creëren van een gemeenschap van ondersteuning en begrip. Gefocust op het gezond ouder worden, en waar mensen met Parkinson zich gesteund voelen en hun ervaringen kunnen delen. Door samen te werken en elkaar te steunen, kunnen we een positieve impact hebben op het leven van degenen die getroffen zijn door deze uitdagende aandoening. 

Als u of een geliefde worstelt met de uitdagingen van Parkinson, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons toegewijde team staat klaar om u te helpen bij het vinden van de juiste oplossing die past bij uw behoeften en levensstijl. Samen kunnen we een verschil maken en u helpen om weer te genieten van de vrijheid van beweging en de geneugten van het leven. Maak vandaag nog een afspraak en ontdek hoe onze 4WielFiets uw leven kan veranderen!

 

Meer berichten

De ideale Combinatie van Fietsen en Wandelen in 1 fiets

De ideale Combinatie van Fietsen en Wandelen in 1 fiets

Het is lente, de vogeltjes fluiten, de zon straalt op je gezicht en jij gaat lekker boodschappen halen. Echter, er is één probleem: je bent niet meer zo mobiel als vroeger. Veel ouderen doen niet meer de gebruikelijke dingen die ze voorheen wel deden simpelweg omdat...

Prachtige fietstocht door Leiden

Prachtige fietstocht door Leiden

Ontdek de verborgen parels en historische schatten van Leiden en omgeving met deze unieke fietstocht die start vanaf het kloppende hart van de stad, Leiden Centraal Station. Een leuke fietstocht waarbij je niet alleen de levendige stad verkent, maar ook de serene...

Nieuwsgierig geworden?
Boek een gratis proefrit!